Skip links

Hva må til for å bli en god curlingspiller?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hva må til for å bli en god curlingspiller?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Mer å utforske

Hvordan startet curling?

Curling er et spill som har røtter helt tilbake til 1500-tallet. Den spede begynnelse til spillet enes ekspertene ikke helt om. Noen

Curling er en sammensatt sport som krever mange egenskaper for å bli en god curlingspiller. Litt avhengig av posisjon på laget er viktigheten av disse egenskapene.

Bra Teknikk: Curling ser lettere ut enn det egentlig er. Det å sende avgårde en sten krever god balanse og kontroll. Gjør man en liten feil på den ene siden av banen – kan dette gi store utslag i den andre enden. Det å ha en bra teknikk er grunnleggende. 

Sterk Psyke: Det er ofte kamper som krever ekstra innsats på slutten. En sterk psyke er viktig for å gjøre det bra. Enkelte spillerposisjoner krever sterkere psyke enn andre – der utfallet av en enkelt sten kan avgjøre alt. 

God konsentrasjon: En kamp varer over to timer. En enkel bom på en sten kan være tapt kamp. Spillerne må være konsentrert i større eller mindre grad hele tiden. 

Bra fysikk: Med konsentrasjon over så lang tid er det viktig å ha god kondisjon og bra fysikk. Under turneringer spilles flere kamper om dagen. Mange kilo skal flyttes – og flere kilometere skal tilbakelegges. 

Balltalent: Curling dreier seg mye om vinkler. Kunsten er å se disse – samtidig som en også bør ha god følelse for fart og retning. 

Samarbeide og kommunikasjon: Curling dreier seg om samarbeide og kommunikasjon mellom mennesker. Spillet går ut på å gjøre det godt sammen – og dette er kanskje noe av det meste grunnleggende og utfordrende ved curling. Man kan gjøre enkeltpersoner og laget bedre ved å samarbeide på riktig måte. Enkelte er flinkere enn andre til dette. Det å gjøre andre gode selv om man selv ikke har verdens beste dag – er ikke alltid lett…

– Dordi Nordby

Hør fra pålitelige kunder

Cathrine Selmer
Cathrine Selmer
April 23, 2022.
Herlig plass som gir en kjempe artig opplevelse av sporten..
Erlend Viksand
Erlend Viksand
Mars 31, 2022.
Sjukt artig! Hadde faktisk ikke trodd at å sende 20kg stein bortover is skulle være så gøy
Pål-Vegard Wiksaas
Pål-Vegard Wiksaas
Mars 31, 2022.
Morsom aktivitet. Gode instruktører. Dordi er en legende 👍😁
Bay Magnar Engebråten
Bay Magnar Engebråten
Mars 29, 2022.
Kjempekult sted, veldig gøy og ha et seminar eller lign. her med faglig, mat/drikke og få prøvd curling 👍👍👍
Martin Eide
Martin Eide
Mars 10, 2022.
Var der sammen med firma. Veldig hyggelige folk som gir en innføring før man setter igang. Lav terskel for å ha masse morro! Anbefales.

Ser du etter samarbeid?

Snarøya Curlinghall

Langoddveien 6, 1367,

Oslo

På jakt etter en jobb? Send din CV

dordi@curl.no
Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre din nettopplevelse.
Explore
Drag