Skip links

Shuffleboard i Oslo på is – 7 ting du ikke visste om Curling

Shuffleboard i Oslo på is – 7 ting du ikke visste om Curling

NuHZL1x8

Mer å utforske

Ser du på deg selv som ekspert i shuffleboard? Da burde du sjekke ut Curling. Av mange blir curling sett på som en kombinasjon av shuffleboard og sjakk med litt mer avanserte regler og taktikker. Er du usikker på om du vil bruke shuffleboard-kunnskapene dine på curlingisen? Her er X ting du burde vite før du booker bane!

 • 14 til 146 fot lang bane.

Et shuffleboard er en plate som er 14 fot eller 427cm lang. En curlingbane er derimot langt større og trenger en hel hall for å få plass. 146 til 150 fot gir banen en lengde på 44 meter. Selve spilleflaten er på 42 meter så her spiller an over et mye større område! Det gir mange flere muligheter til spill og utstyr. Man trenger litt mer introduksjon før man hopper i det, men etterhvert pleier de fleste å få teken på det. Ikke bare er banen mye lenger, men den er av is! Denne er håndlaget av egne personer som heter icemakere. De jobber med å passe på at isen er av perfekt kvalitet og at den holder samme standard som du ville opplevd i en OL-finale. 

 • Utstyr

På grunn av den store banen man spiller på så trengs det litt mer utstyr enn når du spiller shuffleboard hvor kanskje en myk hånd er alt som trengs. Man spiller på is i en kald hall så man trenger varmt sportstøy. For å skli på isen når man setter steinen så er curlingsko et must så alle har på seg disse speisallagde skoene med en trygg anti-skli fot og en med belegg som gjør at man glir ekstra godt. Sist ut er curlingkosten. Med den varmer man opp isen som gjør at steiner går lenger og rettere. Man bruker den også for å holde balansen når man setter steinene og for å vise siktepunkt til spilleren som skal til å sette stein. 

 • Taktikk

Curling og shuffleboard har to forskjellige måter å ta poeng på. Dette bidrar til litt annerledes måte å spille det taktiske på. Likheten med de begge er at man kan ha en beskyttende stein foran som stopper de bak fra å bli slått ut. Men med curling så kan man med kostingen endre på steinen etter den er sluppet så det må mer til for å passe på at man er trygg. Det er også slik at alle steiner i huset gir 1 poeng. Det er ikke slik at det finnes en bedre plassering som i shuffleboard som gir ekstra mye poeng. 

I curling så blir også omgangene taktisk spilt etter hvem som har siste stein den runden. Det blir sett på som en stor fordel og det er derfor de som er i styringen til å ta masse poeng. 

 • Likheter og ulikheter med curlingis

En ting som man kanskje ikke skulle tro er at shuffleboard og Curling-is har et viktig skritt begge to. Det er at man strør banene før spill! på shuffleboardet gjøres det med en spesialssand som bidrar til forutisgbart spill og hastighet. På Curlingbanen pebler man over med små vanndråper noe som kalles for “Pebling”. Dette bidrar til at det blir mindre kontakt mellom steinen og isen så med disse luftlommene får man ekstra god glid og forutisgbar skruj på steinene. 

 • Lagsamarbeid

Curling er en lagsport. Når man spiller shuffleboard er det selvfølgelig mulig å teame opp, men det er lite man får gjort utenom å diskutere litt strategi og bytte på hvem som spiller. 

På curlingisen har alle spillerne en viktig rolle hele tiden. Her gjør man 1 av 3 ting. En person “setter” steinen. Det er de som slider ut. Så har vi kosterne. De står klare med en gang steinen er sluppet og skal koste hvis den trenger å gå lenger eller curle mindre. Siste person er laget sin kaptein. Dette er en rolle som heter skip. Skippen velger først hva spilleren skal gjøre, så skal de vise hvor man skal sikte. Etterr at steinen er sluppet så er det skippen og spilleren som satt steinen som skal følge med på banen til steinen for å se om det trengs å koste eller ikke koste. Det er ofte bråk og roping i curlinghallen så her er kommunikasjon viktig! Kombiner kroppspråk med effektiv ordbruk så man klarer å stoppe og starte nøyaktig når det trengs. 

 • Curling har også pubsjarmen

Liker du shuffleboard fordiu du ser på det synonymt med en kald øl og helgekos? Det er faktisk ikke ulikt curling. Curling er en gammel skotsk sport som fra gammelt av ble spilt utendørs på fryste innsjøer på isen der. Det har derfor ikke vært unormalt å ta seg en pils før man spiller. I snarøya curlinghall som er landslagarenaen for curlingspillerne er det lov å ha med medbrakt drikke så her er det bare å ta seg en kald øl under intro-foredraget og at man tar seg så mange drikkepauser man føler for!

 • Pris – Er curling et kupp?
  • Shuffleboard koster vanligvis 5kr minuttet. Så rundt 300kr i timen. På snarøya curlinghall får du nå mye for pengene
   • 400kr pr pers
   • 2 og en halv time
   • instruktør
   • Jobb i forkant. Baner etter antall spillere

Hvis du sammenligner prisen så vil du kanskje oppleve at curling er et kupp? I curlinghallen vår på Snarøya kan privatpersoner komme i helgene og spille. Da betaler man pr. person som er fastsatt til 400 kr. Her får man totalt 2 og en halv time på programmet. Det inkluderer leie av utstyr, profesjonell instrutkør og en intro. Her får man baner etter behov så hvis dere er 16 personer så vil det koste like mye per person. 

Så ønsker du å teste ut shuffleboard på is? Send en mail til dordi@curl.no for å komme til Norge sin nasjonalarena for curling med den beste isen og de mest erfarne instruktørene! 

Hør fra pålitelige kunder

Cathrine Selmer
Cathrine Selmer
April 23, 2022.
Herlig plass som gir en kjempe artig opplevelse av sporten..
Erlend Viksand
Erlend Viksand
Mars 31, 2022.
Sjukt artig! Hadde faktisk ikke trodd at å sende 20kg stein bortover is skulle være så gøy
Pål-Vegard Wiksaas
Pål-Vegard Wiksaas
Mars 31, 2022.
Morsom aktivitet. Gode instruktører. Dordi er en legende 👍😁
Bay Magnar Engebråten
Bay Magnar Engebråten
Mars 29, 2022.
Kjempekult sted, veldig gøy og ha et seminar eller lign. her med faglig, mat/drikke og få prøvd curling 👍👍👍
Martin Eide
Martin Eide
Mars 10, 2022.
Var der sammen med firma. Veldig hyggelige folk som gir en innføring før man setter igang. Lav terskel for å ha masse morro! Anbefales.

Ser du etter samarbeid?

Snarøya Curlinghall

Langoddveien 6, 1367,

Oslo

På jakt etter en jobb? Send din CV

dordi@curl.no
Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre din nettopplevelse.
Explore
Drag