Skip links

8 tips og triks du burde vite før du spiller curling i oslo

8 tips og triks du burde vite før du spiller curling i oslo

CoIFtnAk

Mer å utforske

Har du lyst til å spille curling, eller har allerede booket tid til å spille? Da kan det være smart å få med seg noen gode tips og triks før du møter opp i curlinghallen! Her kommer våre beste tips og triks om hva som skiller de virkelig gode spillerne som prøve curling for første gang. Denne artikkelen har blitt skrevet sammen med våre instruktører på Snarøya curlinghall som har trent opp titusenvis av mennesker til å spille curling og med flere VM-gull bak seg!

  • Du er på is, det er kaldt

Nesten daglig opplever vi at folk går inn i curlinghallen og blir sjokkert over at det er iskaldt på curlingisen i en ishall! Den perfekte temperaturen for en curlingbane ligger et sted mellom 8 og 12 grader og gjør at istemperatur og luftfuktighet er perfekt. Kle deg godt for det kommer til å være kaldt…I starten. Man er ganske aktiv på curlingisen og med mye løping og kosting så kommer man til å ta av seg litt tøy underveis. Så kort oppsumert, ta på deg varmt tøy som det er enkelt å ta av seg underveis!

  • Alt handler om balanse, ikke styrke

Curling er en presisjonsport. I hallen vår på Snarøya har vi faste spillere i alderen 8 til 90 år. Det er altså ikke en styrketest man skal igjenom. Isen i vår hall er lagd av profesjonelle “icemakere” som gjør at steinene glir veldig godt og ikke trenger masse styrke. Ved å ha god balanse når man glir ut så blir det lettere å få riktig fart hver eneste stein man setter og man slipper å være ueffektiv ved å bremse ned farten med bein mens man sklir ut. Så hva er viktig å tenke på i starten? Ikke heng deg opp  å sette den perfekte steinen, fokuser på å ha en stabil og fin slide. Da er det mye lettere å splle jevnlig bra.

  • Et curlingarrangement er skalerbart 6-60 personer

Er du usikker på hvor mange som kan komme? Så lenge det er ledige baner så er curling heldigvis veldig skalerbart! For å ha det gøyest mulig så anbefaler vi at man er minst 6 personer. Da får man to lag hvor man får testet ut alle rollene og får en god kombinasjon av en god treningsøkt og seriøst curlingspill. Så lenge det nummeret er klart så er det mulig å ha med ganske mange. I Snarøya curlinghall har vi god erfaring med hva slags løsninger som er best. Noen ganger er det færre lag med flere spillere på, mens andre kan det å kanskje rullere og heller ha litt drikkepauser underveis!

  • Lagsamarbeid – Kommunikasjon er key

Curling er en lagsport. Her er det små marginer som kan avgjøre en dominerende seier til et knusende tap og da er det viktig å kunne påvirke det man kan. For eksempel er det mer enn nok forvirrende å sette en curlingstein i seg selv til at en skip sitt forvirrende kroppspråk gjør ting ekstra vanskelig. Før du spiller så burde du snakke med skippen om å ha et tydelig kroppspråk for å forklare hvor man skal sikte, hvor hard steinen skal være og hvilken vei man skal curle. 

Pass også på at dere bruker forståelige ord når dere roper til kosterne for når de skal starte og stoppe. Det er kjedelig å tape en curlingkamp på at kosterne ikke forstår at de enten burde ha kostet litt mer eller litt mindre!

  • Ønsker du å vinne? Kost

For hva er egentlig hemmeligheten til å vinne på nybegynner-nivå? Det er kosting! Småslapp kosting fra midten av banen halverer effekten siden man kunne starte mye før og det er en kjedelig måte å tape en kamp på. Hvis du virkelig ønsker å vinne så er den enkleste tingen du kan gjøre å ha kosterne klare til å koste ved den første streken, at de følger alle steiner hele veien uansett og at spilleren som setter stein og skippen bruker ord og utrykk for å koste som er lett å forstå når man skal starte og stoppe å koste. Plutselig curler en stein veldig mye og da kan kosting gjøre at man treffer i riktig vinkel og endre en tapt stein til en vinnerstein. 

  • Isen endrer seg, du må endre deg med den

Curlingspillere liker å si at curling-isen lever. Fra man går ut i ishallen til man er ferdig med å spille vil isen oppleves veldig annerledes og det er på grunn av flere faktorer! Før man starter å spille så gjør man noe som heter å “pebble” isen. Da legger man på små ruglete vanndråper på isen. Dette bidrar til luftlommer mellom stein og is som gjør at det skal gli godt! Det man kan oppleve er at toppen av disse vanndråpene i starten er litt mer buet, men ettersom man spiller så blir det slipt flatere og steinene vil begynne å gå ganske mye lenger. Dette påvirkes basert på antall steiner som blir spilt så man kan plutselig være i en situasjon hvor det har blitt spilt langt flere steiner på den ene siden av banen enn den andre og to helt forskjellige hastigheter for den perfekte steinen!

En annen faktor er at varme og luftfuktighet kan endre seg. Hvis det er mange folk som går ned i ishallen samtidig så kan det påvirke lufttemperaturen. Dette kommer igjen til å endre istemperaturen og påvirker hvordan pebbelet holder seg og påvirker seg. 

  • Snarøya curlinghall er nasjonal-arenaen

Ønsker du å spille i den beste curlinghallen i Oslo og Norge? Da er det ingen tvil om at du må komme til oss i Snarøya Curlinghall. Dette er nasjonal-arenaen hvor ikke bare de norske landslagene trener, men som også ofte får besøk av landslag fra andre steder som ønsker å trene under tipp topp forhold. Her har vi folk som jobber fulltid med curlingisen som bidrar til profesjonelle forhold hvor man ofte opplever at OL-utdøverne øver på den samme på nabobanen. Det er her også de beste trenerne jobber hvor samtlige har flere tiåre med curlingerfaring og de aller fleste har klart å røske til seg et VM-gull også! Så hjelper det også at det er et stort og fint lokalet. Her er det store rom med plass til mange mennesker hvor det er mulig å både holde konferanser i forkant eller leie stedet for å ta en fest etter man er ferdigspilt.  

  • Ta med det du trenger til Snarøya Curlinghall…Eller få hjelp

I vår curlinghall er det lov å ta med det man ønsker av mat og drikke etter eget ønske! Om det er en flaske vann eller full catering-servering er helt opp til dere som kommer hit. Vi får gode tilbakemeldinger om at vi er det perfekte stedet for utdrikningslag å starte da de kan komme edru og ta seg en øl mens de spiller som en fin start på dagen. Er du usikker på hva som passer gjengen du skal ha med til hallen? Dordi har et stort kontaktnett og kan sikkert hjelpe deg! Hun har masse informasjon om hvilke firmaer som kommer til riktig tid som gjør at det ikke går utover tiden på isen så man får et best mulig opplegg.  

Har du fortsatt ikke bestilt? Send en mail til dordi på dordi@curl.no for å booke Curling i Oslo sin beste Curlinghall, Snarøya! Dette er bare en oppvarming på hva du kan forvente av tips og triks fra våre proffe trenere når du kommer til hallen vår. 

Hør fra pålitelige kunder

Cathrine Selmer
Cathrine Selmer
April 23, 2022.
Herlig plass som gir en kjempe artig opplevelse av sporten..
Erlend Viksand
Erlend Viksand
Mars 31, 2022.
Sjukt artig! Hadde faktisk ikke trodd at å sende 20kg stein bortover is skulle være så gøy
Pål-Vegard Wiksaas
Pål-Vegard Wiksaas
Mars 31, 2022.
Morsom aktivitet. Gode instruktører. Dordi er en legende 👍😁
Bay Magnar Engebråten
Bay Magnar Engebråten
Mars 29, 2022.
Kjempekult sted, veldig gøy og ha et seminar eller lign. her med faglig, mat/drikke og få prøvd curling 👍👍👍
Martin Eide
Martin Eide
Mars 10, 2022.
Var der sammen med firma. Veldig hyggelige folk som gir en innføring før man setter igang. Lav terskel for å ha masse morro! Anbefales.

Ser du etter samarbeid?

Snarøya Curlinghall

Langoddveien 6, 1367,

Oslo

På jakt etter en jobb? Send din CV

dordi@curl.no
Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre din nettopplevelse.
Explore
Drag